contact

 

 

Berendhaus Groep
Silvoldseweg 55
7061 DM Terborg
Tel 0315 327000 
info@berendhaus.nl

Ga naar de berendhaus facebook pagina Ga naar de berendhaus twitter pagina

 

 

 

Kerstpakketwinkel.nl (showroom)
Silvoldseweg 35
7061 DL Terborg
Tel 0315 327000 
kerstpakketwinkel@berendhaus.nl
www.kerstpakketwinkel.nl

 

Routebeschrijving

100 jaar Berendhaus

Door: Nick Moritz

100 jaar Berendhaus; Koffie? Doe mij maar een biertje

Het gesprek in een van de kantoren bij Berendhaus begint goed. Met drie generaties Berendhaus aan tafel wordt gevraagd of de heren koffie wensen. Wim Berendhaus sr. reageert met opgetrokken wenkbrauwen. Koffie? Pfff, doe mij maar een biertje. Hij mag bijna negentig zijn, zijn interesse in het bedrijf heeft hij niet verloren en zin in een glaasje gerstenat dus ook niet.

TERBORG - De Berendhaus Groep bestond afgelopen 1 maart precies 100 jaar. Binnen het bedrijf werd dit al uitgebreid gevierd en er volgen nog activiteiten voor de klantenkring. Deze groothandel voor horeca en grootverbruik is een echt familiebedrijf. In het gesprek met Wim sr., diens zoon Wim jr, kleinzoon Coen en Peter Berendhaus wordt duidelijk dat het bedrijf praktisch in het bloed zit. Ondernemen is hun vak en hun passie. Het plezier spat er vanaf, bij senior voorop. Hij vertelt met liefde over de rijke historie van Berendhaus.

"De zaak is in 1920 door drie broers Berendhaus als limonadefabriek opgericht. Een van hen had bij de limonadefabriek van Helmes gewerkt, maar die ging vlak daarvoor failliet. Hij had de kunst goed afgekeken en de zaak groeide. Na de oorlog moest alles opnieuw worden opgebouwd en daar ben ik vanaf 1947 bij betrokken geraakt, toen was ik 17. Ik heb er serieus voor geleerd en ben dan ook een echt limonadefabrikant. Dat was overigens allang niet meer de enige bezigheid. Bij ons werd inmiddels ook bier en gedistilleerd gebotteld. Later is mijn broer Derk Jan Berendhaus nog in het bedrijf gekomen.”

Het uitbreiden van bezigheden en productgroepen loopt als een rode draad door de geschiedenis van het bedrijf. "Serviceverlening is de kern van ons ondernemerschap", vullen Wim junior en Peter aan. "We staan op alle tijden graag voor de klant paraat en reageren actief en direct op wensen. Onze afnemers vroegen steeds meer om een totaalpakket dus omvat ons aanbod inmiddels niet alleen alle soorten drank, non-food, disposables, apparatuur, vers-, koel-en vriesproducten,  zoetwaren en alle mogelijke producten voor sport- en bedrijfskantines, restaurants en scholen. We verzorgen sinds 25 jaar ook  kerstpakketten en dat is bijna een bedrijf op zich geworden."

De jongste telg in het familiebedrijf is Coen. "Ik wist van jongs af aan dat ik niets ander wilde dan dit. Van huis uit voel ik echte passie voor het bedrijf". "Dat die jonkies erbij komen stimuleert", sluit senior af. "Handel is elke dag strijd en het is geweldig dat samen te doen."

 

© 2011 Berendhaus Groep | webdesign Voskotan Webservices