contact

 

 

Berendhaus Groep
Silvoldseweg 55
7061 DM Terborg
Tel 0315 327000 
info@berendhaus.nl

Ga naar de berendhaus facebook pagina Ga naar de berendhaus twitter pagina

 

 

 

Kerstpakketwinkel.nl (showroom)
Silvoldseweg 35
7061 DL Terborg
Tel 0315 327000 
kerstpakketwinkel@berendhaus.nl
www.kerstpakketwinkel.nl

 

Routebeschrijving

Maak Pasen bijzonder

1. March 2022

more…

College B&W bezoekt de Berendhaus Groep

9. September 2021

Op 24 augustus 2021 bezocht het college van gemeente Oude IJsselstreek de Berendhaus Groep voor een werkbezoek.

 

College Oude IJsselstreek brengt werkbezoek aan de Berendhaus Groep

Een afvaardiging van het college heeft vorige week de Berendhaus Groep in Terborg coronaproof bezocht. Het bedrijf bestaat inmiddels 101 jaar en de vierde generatie is al actief in het bedrijf. Grondleggers zijn de gebroeders Berendhaus onder aanvoering van Engelbert Christiaan Berendhaus. Ze begonnen met de fabricage van limonade-gazeuse. Al snel kwam daar champagnepils bij. Een aantal jaren later mocht Berendhaus de distributie van Heineken in een deel van de Achterhoek gaan doen. Dat betekende de doorbraak van het bedrijf. In de loop der jaren zijn daar allerlei andere dranken, alcohol en non-alcohol, aan toegevoegd.

Ook heeft Berendhaus een paar overnames gedaan van andere drankengroothandels. Meest bijzondere is dat het Terborgse bedrijf sinds 2009 de officiële tapbier distributeur van het Duitse Krombacher Pils is voor heel Nederland. Naast de distributie van dranken is het bedrijf sinds eind jaren ’80 actief geworden in food, non-food en koel- en diepvries. Met name vindt groei plaats in deze productgroepen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan patat, snacks, ijs, vlees, zoetwaren, disposables, schoonmaak artikelen, etc.

Verder is het bedrijf bekend om zijn kerstpakketten en relatiegeschenken die menig Achterhoeks bedrijf (en ver daar buiten) aan haar werknemers of klanten cadeau doet. In de showroom in Terborg staan duizenden producten en allerlei kerstpakketten en relatiegeschenken om mensen te inspireren. Het opmerkelijke is, dat Berendhaus al begint met de inkoop en logistiek van kerstpakketten voor het volgende jaar op het moment dat kerst net voorbij is.

Doordat Berendhaus zo’n breed assortiment heeft en service centraal stelt, is ze een totaalleverancier geworden voor horeca, bedrijven, instellingen, sportkantines, grootverbruikers, evenementen en organisaties. Dat is ze ook voor de gemeente Oude IJsselstreek.

Wethouder Ria Ankersmit vatte het bezoek als volgt samen: “Er zijn veel familiebedrijven in Oude IJsselstreek en die zijn niet alleen ondernemend en gepassioneerd, maar ook maatschappelijk zeer betrokken. Dat maakt niet alleen trots, maar geeft ook vertrouwen in de toekomst ook al lijkt die door de coronacrisis af en toe wat minder optimistisch.  Berendhaus, met 100 jaar ervaring en de vierde generatie aan boord, onderstreept dat alleen maar.”

 

more…

100 jaar Berendhaus

9. September 2021

Door: Nick Moritz

100 jaar Berendhaus; Koffie? Doe mij maar een biertje

Het gesprek in een van de kantoren bij Berendhaus begint goed. Met drie generaties Berendhaus aan tafel wordt gevraagd of de heren koffie wensen. Wim Berendhaus sr. reageert met opgetrokken wenkbrauwen. Koffie? Pfff, doe mij maar een biertje. Hij mag bijna negentig zijn, zijn interesse in het bedrijf heeft hij niet verloren en zin in een glaasje gerstenat dus ook niet.

TERBORG - De Berendhaus Groep bestond afgelopen 1 maart precies 100 jaar. Binnen het bedrijf werd dit al uitgebreid gevierd en er volgen nog activiteiten voor de klantenkring. Deze groothandel voor horeca en grootverbruik is een echt familiebedrijf. In het gesprek met Wim sr., diens zoon Wim jr, kleinzoon Coen en Peter Berendhaus wordt duidelijk dat het bedrijf praktisch in het bloed zit. Ondernemen is hun vak en hun passie. Het plezier spat er vanaf, bij senior voorop. Hij vertelt met liefde over de rijke historie van Berendhaus.

"De zaak is in 1920 door drie broers Berendhaus als limonadefabriek opgericht. Een van hen had bij de limonadefabriek van Helmes gewerkt, maar die ging vlak daarvoor failliet. Hij had de kunst goed afgekeken en de zaak groeide. Na de oorlog moest alles opnieuw worden opgebouwd en daar ben ik vanaf 1947 bij betrokken geraakt, toen was ik 17. Ik heb er serieus voor geleerd en ben dan ook een echt limonadefabrikant. Dat was overigens allang niet meer de enige bezigheid. Bij ons werd inmiddels ook bier en gedistilleerd gebotteld. Later is mijn broer Derk Jan Berendhaus nog in het bedrijf gekomen.”

Het uitbreiden van bezigheden en productgroepen loopt als een rode draad door de geschiedenis van het bedrijf. "Serviceverlening is de kern van ons ondernemerschap", vullen Wim junior en Peter aan. "We staan op alle tijden graag voor de klant paraat en reageren actief en direct op wensen. Onze afnemers vroegen steeds meer om een totaalpakket dus omvat ons aanbod inmiddels niet alleen alle soorten drank, non-food, disposables, apparatuur, vers-, koel-en vriesproducten,  zoetwaren en alle mogelijke producten voor sport- en bedrijfskantines, restaurants en scholen. We verzorgen sinds 25 jaar ook  kerstpakketten en dat is bijna een bedrijf op zich geworden."

De jongste telg in het familiebedrijf is Coen. "Ik wist van jongs af aan dat ik niets ander wilde dan dit. Van huis uit voel ik echte passie voor het bedrijf". "Dat die jonkies erbij komen stimuleert", sluit senior af. "Handel is elke dag strijd en het is geweldig dat samen te doen."

 

more…

Nieuw wagenpark Berendhaus Groep

28. July 2021

In juni en juli 2016 werd bijna het gehele wagenpark van de Berendhaus Groep vernieuwd. Alle vervoersmiddelen voldoen aan de euro~5 norm. Door Bordbusters.nl werden alle wagens voorzien van uniforme en herkenbare reclame uitngen. 

more…

SBS6 maakt TV opname bij de Berendhaus Groep

28. July 2021

SBS6 maakt op donderdag 27 augustus 2015 een TV opname bij de Berendhaus Groep in Terborg. De opname vindt plaats in de geheel vernieuwde kerstshowroom aan de Silvoldseweg 35 in Terborg. Presentatie is in handen van Marieke Westenenk (bekend van o.a. Komt Een Man Bij de Dokter, de serie Penoza-4 en de nieuwe Nederlandse bioscoopfilm Ja ik wil!). Thema is de kerstpakkettenmarkt in Nederland. Geplande uitzending is op 5 september tussen 14.00uur en 14.30uur en op 6 september  tussen 15.00uur en 15.30uur op SBS6.

more…

60 jaar STER

Berendhaus Groep in de schijnwerpers

more…

Kerstshowroom geopend

28. July 2021

Vanaf 1 juli 2015 is de kerstshowroom weer geopend. Wees tijdig met u kerstpakketten bestelling. Bel nu voor een afspraak. In onze vernieuwde kerstshowroom heeft u keuze uit meer dan 4.000 artikelen voor het samenstellen van uw eigen kerstpakket. Ook bieden wij u de mogelijkheid voor een online keuze-kado concept of een kerstmarkt. Surf naar kerstpakketwinkel.nl

more…

Algemene Leverings en Betalings Voorwaarden (ALBV-2014)

28. July 2021

De Algemene Leverings en Betalings Voorwaarden van de Berendhaus Groep zijn te zien in het hoofdstukje AKTIE op de homepage. Dit PDF is dus ook direct te downloaden voor uw administratie. Tevens staan deze ALBV afgedrukt op alle facturen van de Berendhaus Groep.

more…

Tweet!

28. July 2021

Wij hebben speciaal voor de kerst- en relatie-geschenken een Twitter accout! Volg ons!

more…

Citytrailer voor de Berendhaus Groep

28. July 2021

De Berendhaus Groep heeft eind vorig jaar een nieuwe City-trailer in gebruik genomen. Deze trailer werd eerst ingezet voor het vervoer van de vele kerstpakketten in december 2013. Begin 2014 werd de combinatie geheel full-color bestickerd. Grotendeels rijdt deze combinatie ter bevoorrading van Krombacher fustbier voor diverse drankengroothandels in Nederland. Ook wordt hiermee het bier opgehaald bij de brouwerij in Duitsland. 

more…

© 2011 Berendhaus Groep | webdesign Voskotan Webservices